Vad gör en jobbcoach?

Jobbcoacher har fått ett något skamfilat rykte sedan de introduceras av regeringen som en åtgärd för att sätta fler i arbete. Kritiken har gått ut på att de mest finns där för syns skull utan att ha reella effekter. Även om det kan finnas ett uns av sanning i kritiken beror den också till viss del på missförstånd. Alla vet nämligen inte vad syftet med en jobbcoach är – och då kan det vara svårt att bedöma effektiviteten. Faktum är att jobbcoacher har haft framgång i att få många människor i arbete tack vare beprövade metoder. Här är några av sätten som jobbcoacherna arbetar på för att de ska kunna uppnå sina mål.

Businesspeople in a meeting

Varje jobbcoach får ett visst antal klienter att samarbeta med. Här gäller det först och främst att göra den arbetssökande klienten anställningsbar. Det finns många olika faktorer som avgör huruvida en person har goda möjligheter att få ett jobb eller inte. En jobbcoach ser till att du har god koll på ditt CV samt lär dig de bästa strategierna för att kunna prestera på en intervju. Även ditt personliga brev är högst relevant för att du ska bli kallad till intervju. På så sätt kan du vara säker på att du kommer väl förberedd och maximerar dina chanser att bli accepterad till ett jobb.

Jobbcoachen jobbar inte bara med att titta på sina klienters CV och kompetenser. De ser också till att förmedla kontakter som kan göra det enklare att få in en fot i branschen. Ofta är det hård konkurrens om platserna på arbetsmarknaden och det kan vara svårt att få en chans att visa upp sig om du inte känner någon. Med en jobbcoach kan du lättare få reda på vilka företag som söker jobb och vilken typ av position de vill tillsätta. Det underlättar för dig i jobbsökandet eftersom du kan anpassa din tid till att ansöka om platser som du har en verklig chans att få.

Om du har svårt att få anställning på ett företag har du möjlighet att starta ett eget. Det är ett projekt som tar mycket tid och kraft i anspråk, men belöningen kan bli stor. Om du vill marknadsföra ditt företag på ett effektivt sätt kan du exempelvis trycka upp vattenflaskor med ditt företags logo på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LocalNews