Från arbetslöshet till jobb med jobbförmedling

Om du är arbetslös finns det flera vägar du kan gå för att ta dig framåt. Ett smart alternativ är att skriva in sig på en jobbförmedling, ett bemanningsföretag.

Arbetslös

Under coronapandemin är det många svenskar som har blivit arbetslösa. Att vara arbetslös påverkar livet på många sätt: mindre pengar i plånboken, stressigt att inte veta hur framtiden ser ut och en mindre meningsfull vardag. Att vara inskriven på Arbetsförmedlingen och vara arbetslös är ingen semester, även om du inte behöver gå iväg till ett jobb på morgonen. Vi mår bra av att ha en arbetsplats och arbetskamrater att umgås med på vardagarna.

Jobbförmedling

Ett smart sätt att komma in på arbetsmarknaden är genom en jobbförmedling. Du går till ett bemanningsföretag, skriver in dig, och kan sedan få ett tillfälligt jobb. Det finns olika slags jobbförmedlingar. Vissa vänder sig till en särskild yrkesgrupp, som sjuksköterskor eller läkare, medan andra förmedlingar vänder sig till många yrkesgrupper och branscher. När du skriver in dig på jobbförmedlingen kommer du få berätta om din utbildning och dina erfarenheter. Om du precis har gått ut gymnasiet och inte har någon arbetserfarenhet är det klokt att satsa på en jobbförmedling som har många tillfälliga och okvalificerade jobb. Du kan också gå till en hamburgerkedja och söka jobb.

Tillbaka på arbetsmarknaden

En jobbförmedling kan hjälpa dig att komma tillbaka på arbetsmarknaden på två sätt. Först och främst är det mycket lättare att få jobb när du väl jobbar. Även om du arbetar extra som kassabiträde eller personlig assistent, så ger det dig fler kontakter och mer att skriva i ditt CV. Du blir helt enkelt mer attraktiv. Det är också vanligt att själva jobbet kan ge dig en fast anställning. Via jobbförmedlingen får du ett tillfälligt uppdrag på ett företag. Företaget tycker att du arbetar bra och erbjuder dig sedan en fast tjänst.

LocalNews