Lyckas bättre på arbetsförmedlingen

Att söka jobb kan vara tufft, speciellt om man står långt utanför arbetsmarknaden. Men det finns sätt att gå tillväga för att lyckas bättre på arbetsmarknaden och förbättra sina odds hos arbetsförmedlingen. Att utbilda sig är en bra investering då speciella kunskaper och förmågor alltid efterfrågas.

Bli mer nischad

Det kan verka som en positiv egenskap att kunna ta vilket jobb som helst som inte har några krav på specialkompetens, alltifrån lokalvårdare till reklamutdelare. Men faktum är att enkla jobb efterfrågas av många och det finns många nackdelar med enkla jobb. Förutom att det är stor efterfrågan på enkla jobb är det oftast enkla jobb som är de som försvinner först när konjunkturen svänger:https://www.svt.se/nyheter/ki-fortsatt-lagkonjunktur-fram-till-2023 neråt. Då blir folk nämligen inte lika intresserade av att köpa tjänster som man kan utföra själv helt gratis. Enkla jobb har därför större risk att påverkas negativt i dåliga tider. Enkla jobb ger även sämre betalt, just för att kraven på kompetens är så låg. I många fall är det även de enkla jobben som försvinner när mer och mer blir datoriserat och tekniken går framåt. Om du i dagsläget har ett enkelt arbete är du även per automatik lätt att byta ut, eftersom det finns många andra som står i kö för att ta din plats. Det innebär att du måste lägga extra mycket fokus på att göra bra ifrån dig så att du inte blir utbytt i första taget. Att bli mer nischad på arbetsmarknaden och öka på sina erfarenheter och kompetenser har därför bara fördelar.

Vidareutbilda dig

Att vidareutbilda sig behöver inte betyda att man måste gå tillbaka till skolbänken igen med allt vad det innebär. Nu för tiden kan man göra det mesta online på distans, även vidareutbilda sig. Du kan välja alltifrån en UGL utbildning till floristutbildning. En del utbildningar sker helt på distans medan andra, mestadels praktiska utbildningar, oftast sker delvis på distans. Men gemensamt för de flesta onlineutbildningar är att du har stora möjligheter att kombinera dina utbildningar med ditt vanliga arbete och livsstil, eftersom du slipper att sitta vid skolbänken måndag till fredag. En vidareutbildning kommer dessutom alltid bli en investering i dig själv och bidrar till att öka dina chanser att få jobb.

LocalNews