Jobbförmedling för äldre

Arbetslöshet har alltid varit, och kommer troligtvis alltid vara, en tuff fråga. Idag ser framtiden ljusare ut än på många år men fortfarande är det vissa grupper som hamnar utanför. Att inte ha ett arbete innebär inte bara en minskad inkomst utan också en risk att man hamnar utanför samhället och känner sig ensam. En arbetsplats man trivs med höjer nämligen chansen för nya bekantskaper och trots att man kanske inte umgås privat med sina kollegor så är de där 8 timmarna på arbetsplatsen guld värda för många ensamstående och äldre.

Ensamheten är det värsta

Framförallt för äldre kan ensamheten vara ett stort problem. Eftersom äldre, trots lång erfarenhet och stor kunskap, har svårt för att hitta nya jobb i dagens samhälle är risken stor att de blir sittandes hemma i soffan. Har man en partner mildras denna ensamhet något, men många ensamstående känner att de hamnat utanför samhället, utan någon lösning i sikte. Arbetslösa äldre knuffas undan från arbetsmarknaden av unga som nyligen avslutat en utbildning och gör allt för att hävda sig. Trots att företagen kanske hade tjänat på att anställa individer med lång erfarenhet från branschen gör dagens digitala framsteg att det bara är den yngre generationen som sitter på den rätta kunskapen.

Ge aldrig upp

Trots att det kan kännas tungt skall man aldrig ge upp. En ny utbildning kan visst vara ett steg i rätt riktning men i de flesta fall är det de kontakter man har som räknas. Skapar kontakter gör man genom att aktivera sig, läsa en kurs på medborgarskolan, gå med i en studiecirkel, gå på vernissage och bli medlem i föreningar. Det är enkelt att ge upp. Det kan vara lugnande att kolla på begravningsbyråinfo.se . Men varför? Livet är inte över än! Kanske är det dags att stiga in i den digitala tidsåldern. Starta en blogg. Klä dig lustigt och dokumentera det på instagram. Det funkar för vissa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LocalNews