Fördelar med att anlita ett bemanningsföretag

Allt fler företag väljer idag att anställa via bemanningsföretag för att underlätta både för sig själva och de som söker jobben. Det finns många fördelar med att låta dem sköta hela rekryteringen istället för att du själv ska göra det. De som anställs har ett avtal och trygghet precis som om de skulle vara anställda direkt av dig och din firma. Ett bemanningsföretag kan också plocka fram precis den kompetens du behöver och med kort varsel. För dig som företagare finns också ekonomiska fördelar eftersom du slipper stå för diverse avgifter.

För dig som behöver personal efter behov

Om du driver en firma som har olika behov av personal under perioder så är det väldigt lönsamt att gå via ett bemanningsföretag. Istället för att du själv ska behöva anställa folk på ett korttidskontrakt kan du bara hyra in personal under den period som avses. Du kan även förlänga avtalet om du märker att det finns behov även efter den sagda perioden. Du meddelar bara din kontaktperson på bemanningsföretaget vilken typ av person som behövs och under vilken tidsperiod, sedan tar de hand om resten. Allt är då på dina villkor precis som det ska vara.

Du kan ta över den anställda

Skulle du via bemanningsföretaget hitta en person som passar perfekt in på din firma har du möjlighet att ge denna ett anställningskontrakt om du vill. Då får du en anställd som redan gått igenom introduktionen och vet hur alla rutiner fungerar. Du slipper alltså ödsla tid på träning och allt som kommer med att nyanställa. Du undviker även att göra felrekryteringar eftersom det inte ligger på ditt bord. Kom också ihåg att du enkelt kan avbryta en hyresanställning om du inte skulle vara nöjd med den eller de anställda som bemanningsföretaget har tagit fram.

LocalNews