Ditt CV – foten i dörren

Arbetsintervjun är visserligen den del av rekryteringsprocessen som sannolikt har störst betydelse för huruvida du får ett jobb eller inte, eftersom arbetsgivaren på intervjun får ett tillfälle att bedöma helheten av dig – din kompetens och din personlighet. För att du ens ska bli kallad till en arbetsintervju gäller det dock att ha skrivit ett CV som är tillräckligt intressant. En arbetsförmedling kan sannolikt hjälpa dig med tips om hur du skriver ditt CV, men i slutändan är det du själv som måste göra jobbet. Här kommer därför några extra tips.

Det kanske vanligaste misstaget som människor gör när de skriver sitt CV är att de har ett standard-CV som de skickar till alla jobb de söker. Det gäller istället att anpassa vilken information man väljer att skriva på CV:t efter vad som är relevant för just det jobbet man söker. Detta gäller särskilt om man har varit yrkesverksam en längre tid, och har mycket erfarenhet att välja bland – ett CV ska ju bara vara ungefär en sida långt, varför ett visst urval ändå är nödvändigt.computer-313840_960_720

Detta för oss till nästa punkt, nämligen att man ska lista sina meriter i kronologisk ordning, med den mest nyliga meriten först. Detta faller in i ett övergripande tips för hela CV:t, nämligen att det ska ha en tydlig struktur som är enkel att följa. Man bör till exempel inte använda olika typsnitt, eftersom det lätt kan ge ett rörigt intryck. Ditt CV ska vara lättöverskådligt, så att arbetsgivaren med en blick kan hitta det hen söker efter.

Glöm inte heller när du skriver ditt CV att ta upp sådana meriter som inte faller in under arbetslivserfarenhet eller utbildning (förutsatt att de är relevanta för jobbet). Några exempel på vad man kan ta upp är språk man kan, datorprogram man har färdigheter i, om man har körkort och eventuell erfarenhet man har från ideellt arbete, till exempel i en studentförening, i en idrottsförening eller i form av volontärarbete.

Om du följer dessa tips kommer du att ha betydligt större chans att bli kallad till de jobb du söker (som du faktiskt har kompetensen för). Då kvarstår bara intervjun, vilket är ett nog så svårt steg. Det gäller att vara i toppform inför sin intervju, och om du skulle drabbas av en plötslig sjukdom gäller det därför att snabbt uppsöka läkare. Det är kanske särskilt viktigt om du har problem med tänderna, eftersom du måste kunna le med självförtroende på intervjun. Du kan få hjälp med akut tandvård i Stockholm på Distriktstandvarden.se, så att du kan vara ditt bästa jag inte bara i ditt CV, utan i verkligheten också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LocalNews